Taso- ja tuntikuvaukset kalenterin alla

Tasokuvaukset 2021 syksy

Alkeet

Hienoa, haluat opetella tanssimaan, tästä on hyvä aloittaa! Alkeistasolla koet mahdollisesti ensimmäiset tanssiaskeleesi tai olet tulossa ensimmäiselle tanssitunnillesi. Alkeistason tunneille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, sillä lähdemme liikkeelle ihan alusta.

Tunneilla tutustut vientiin ja seuraamiseen, kullekin tanssille ominaiseen liikekieleen ja peruskuvioihin sekä solahdat sisään tanssiyhteisöön yhdessä muiden vasta-alkajien kanssa. Jo ensimmäisestä tunnista lähtien voit alkaa kartuttaa tanssikilometrejä esim. bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkki kaiken tasoisille tanssijoille: Tanssin perusteisiin palaaminen rakentaa tanssiisi aina vahvempaa pohjaa. Saatat huomata uusia asioita, joihin et aiemmilla kerroilla ehtinyt keskittyä. Olit siis tanssinut päiviä tai vuosia, ovat alkeistunnit aina hyödyllisiä.

 

Alkeisjatko

Olet osallistunut jo vähintään yhdelle alkeiskaudelle. Olet hionut ja vahvistanut sieltä saatuja taitoja myös tuntien ulkopuolella, esim. bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla. Tanssisanasto on sinulle tuttua, joten pysyt helposti mukana opetuksessa ja lähdet rohkeasti kokeilemaan opeteltavaa asiaa. Olet valmis syventämään jo opittua ja lisäämään tietotaitoasi tanssista.

Osallistuessasi alkeisjatko-tason tunneille oletamme sinun käyvän aktiivisesti bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla. Tanssit mielelläsi kaikkien kanssa. Alkeisjatko-tason tunneilla perehdytään tanssitekniikkaan ja kuvioihin alkeistunteja tarkemmin. Kuviovalikoimaa laajennetaan, tuttuja kuvioita varioidaan, tutustutaan musiikintulkintaan ja tanssijoita haastetaan löytämään ensiaskeleet kohti omaa luovuuttansa.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkkivitonen: Tanssiminen ei ole vain portaalta toiselle hyppimistä ja mahdollisimman nopeasti etenemistä, vaan tanssijan matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Tanssin oppiminen on toistoa ja tuhansia kilometrejä, ja jokainen etenee omaa vauhtiaan. Näille tunneille palaaminen osoittaa suurta kehitystä tanssijassa.

 

Jatko

Voit siirtyä jatkotasolle, kun sinulle eivät tuota vaikeuksia monipuolinen musiikki tai sen eri nopeudet eivätkä vaihtuvat tanssiparit. Takanasi on tuhansia toistoja ja tanssikilometrejä, ja tanssiminen tuntuu sinusta helpolta. Kaipaat lisää fyysistä haastetta ja keinoja omatoimiseen treenaamiseen.

Otat vastuuta omasta treenaamisestasi ja vapaaharjoitusvuorot ovat kovalla käytöllä. Tahdot tanssia bileissä kaikentasoisten kanssa, ja kilpailutkin siintävät kenties mielessäsi. Olet kiinnostunut kehittämään itseäsi monipuolisena tanssijana.

Jatkotason tunneilla keskitymme syventämään lajinomaista tekniikkaa ja tuotamme tanssijoille harjoitteita, jotka vaativat tarkempaa kehonhallintaa. Lisäämme musiikintulkinnan eri syvyyksiä konkreettisten harjoitteiden avulla. Paneudumme tarkemmin musiikin rakenteisiin ja niiden luomiin mahdollisuuksiin. Vienti-seuraaminen on korkeassa asemassa ja parityöskentelyn miellyttävyys korostuu.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkkivitonen: Näillä tunneilla saatat kohdata haasteita ja joutua hyväksymään sen, että uuden oppiminen voi tarkoittaa vanhasta luopumista. Parhaiten hyödyt jatkotason tunneista, kun pidät mielesi avoimena, aktivoidut pohtimaan asioita tunnilla ja osallistut tanssinfilosofiseen keskusteluun yhdessä ryhmän kanssa.

   

Perhetanssi

Perhetanssissa tanssitetaan koko perhe. Haetaan musiikin rytmiä ja tanssiaskelia, sekä kuunnellaan monipuolista musiikkia. Puretaan energiaa ja harjoitellaan monenlaisia motorisia taitoja. Hyvä motoriikka on kaikkien lajien perusta!

Tunnille tullessa mukaan on hyvä ottaa vesipullo ja joko sisätossut tai paljaat varpaat ja liikuntaan sopivat vaatteet.

Tanssiniloa koko perheelle!

 

Erityislapset / nuoret

Näillä tunneilla nautitaan musiikista, liikkeestä ja yhdessäolosta. Ryhmän mukaan edetään rock'n'swing-lajien (esimerkiksi bugg ja fusku) liikkeisiin ja askeleisiin, kohti paritanssin ihanuutta. Annetaan kaikille mahdollisuus edetä omien taitojen mukaisesti. Tunnille saa ottaa oman avustajan maksutta mukaan. Mukaan tarvitset vesipullon, sisätossut / jalkineet ja liikkumiseen soveltuvan vaatetuksen.

  

Swing Power

Meinaako puhti loppua kesken tanssi-illan? Hengästyttääkö nopeat kappaleet? Loppuuko poweri akroissa? Ei huolta! Tämän kurssin monipuoliset kiertoharjoitteet ja sykettä nostattavat spurtit parantavat lihasten hapenottokykyä, tehostavat hengityselimistön toimintaa, sekä lisäävät voimaa.

Tunnit alkavat lämmittelyllä ja lopuksi venytellään. Päätavoitteena kuitenkin, että treeneistä voisi aina lähteä hyvällä mielellä. Pohjakunto ei ole este, sillä kukin harjoittelee omalla tasollaan. Paljon kannustetaan, mutta ketään ei pakoteta ;)

Näillä tunneilla hiki virtaa ja vettä kuluu, joten varustauduthan mukavilla liikuntaan sopivilla vaatteilla sekä vesipullolla. Sisäliikuntaan sopivat kengät sekä jumppamatto ovat plussaa, mutta ilmankin pärjää. Tule treenaamaan tanssi kevyeksi!

 

Soolokoreografia

Soolokoreografiat ovat perinteinen osa swing-tanssikulttuuria. Soolotanssiharjoittelu antaa lisää työkaluja ja varmuutta oman kehon hallintaan ja musiikintulkintaan. Näitä taitoja pystyy hyöydyntämään myös parin kanssa tanssiessa, joten tunneista hyötyy jokainen tanssija lajista riippumatta. Kurssilla opettelemme koreografian, minkä lisäksi teemme tanssijan keholle suunnattuja harjoitteita.

Kurssille osallistuaksesi et tarvitse omaa paria tai aikaisempaa tanssikokemusta, riittää että olet valmis pistämään kroppasi heilumaan!

Syyskaudella harjoiteltava koreografia: Tranky Doo

 

Swing Juniorz

Alkeet: Kurssi on tarkoitettu tanssista kiinnostuneille kouluikäisille nuorille. Kursseilla opettelemme seuran lajeja (fusku, bugg, boogie woogie). Et tarvitse mukaasi omaa paria, sillä tunneilla toimii parinvaihto. Tälle kurssille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, sillä lähdemme lajin kuin lajin aina alkeista. Ryhmässä edetään rauhalliseen tahtiin ja opetus suunnitellaan lapsille ja nuorille sopivaksi.

Jatko: Kurssilla syvennetään jo opittuja taitoja. Harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä hiotaan tekniikka-asioita. Ryhmään osallistuaksesi sinun olisi hyvä osata kustakin lajista vähintään perusteet. Opetus on suunnattu kouluikäisille lapsille ja nuorille. Osallistuaksesi et tarvitse omaa paria, sillä kurssilla on parinvaihto.

 

Esiintymisryhmä

Harjoitusvuoro on varattu ryhmille, jotka harjoittelevat esiintymisiä varten.

 

 

Jos mietit, mille tasolle sinun tulisi osallistua, voit ottaa yhteyttä info (at) swingteam.fi