Taso- ja tuntikuvaukset kalenterin alla

Tasokuvaukset 2017 kevät

 

Alkeet

Hienoa, haluat opetella tanssimaan, tästä on hyvä aloittaa! Alkeistasolla koet mahdollisesti ensimmäiset tanssiaskeleesi tai olet tulossa ensimmäiselle tanssitunnillesi. Alkeistason tunneille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, sillä lähdemme liikkeelle ihan alusta.

Tunneilla tutustut vientiin ja seuraamiseen, kullekin tanssille ominaiseen liikekieleen ja peruskuvioihin sekä solahdat sisään tanssiyhteisöön yhdessä muiden vasta-alkajien kanssa. Jo ensimmäisestä tunnista lähtien voit alkaa kartuttaa tanssikilometrejä esim. bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkki kaiken tasoisille tanssijoille: Tanssin perusteisiin palaaminen rakentaa tanssiisi aina vahvempaa pohjaa. Saatat huomata uusia asioita, joihin et aiemmilla kerroilla ehtinyt keskittyä. Olit siis tanssinut päiviä tai vuosia, ovat alkeistunnit aina hyödyllisiä.

 

Alkeisjatko

Olet osallistunut jo vähintään yhdelle alkeiskaudelle. Olet hionut ja vahvistanut sieltä saatuja taitoja myös tuntien ulkopuolella, esim. bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla. Tanssisanasto on sinulle tuttua, joten pysyt helposti mukana opetuksessa ja lähdet rohkeasti kokeilemaan opeteltavaa asiaa. Olet valmis syventämään jo opittua ja lisäämään tietotaitoasi tanssista.

Osallistuessasi alkeisjatko-tason tunneille oletamme sinun käyvän aktiivisesti bileissä ja vapaaharjoitusvuoroilla. Tanssit mielelläsi kaikkien kanssa. Alkeisjatko-tason tunneilla perehdytään tanssitekniikkaan ja kuvioihin alkeistunteja tarkemmin. Kuviovalikoimaa laajennetaan, tuttuja kuvioita varioidaan, tutustutaan musiikintulkintaan ja tanssijoita haastetaan löytämään ensiaskeleet kohti omaa luovuuttansa.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkkivitonen: Tanssiminen ei ole vain portaalta toiselle hyppimistä ja mahdollisimman nopeasti etenemistä, vaan tanssijan matka on tärkeämpi kuin päämäärä. Tanssin oppiminen on toistoa ja tuhansia kilometrejä, ja jokainen etenee omaa vauhtiaan. Näille tunneille palaaminen osoittaa suurta kehitystä tanssijassa.

 

Jatko

Voit siirtyä jatkotasolle, kun sinulle eivät tuota vaikeuksia monipuolinen musiikki tai sen eri nopeudet eivätkä vaihtuvat tanssiparit. Takanasi on tuhansia toistoja ja tanssikilometrejä, ja tanssiminen tuntuu sinusta helpolta. Kaipaat lisää fyysistä haastetta ja keinoja omatoimiseen treenaamiseen.

Otat vastuuta omasta treenaamisestasi ja vapaaharjoitusvuorot ovat kovalla käytöllä. Tahdot tanssia bileissä kaikentasoisten kanssa, ja kilpailutkin siintävät kenties mielessäsi. Olet kiinnostunut kehittämään itseäsi monipuolisena tanssijana.

Jatkotason tunneilla keskitymme syventämään lajinomaista tekniikkaa ja tuotamme tanssijoille harjoitteita, jotka vaativat tarkempaa kehonhallintaa. Lisäämme musiikintulkinnan eri syvyyksiä konkreettisten harjoitteiden avulla. Paneudumme tarkemmin musiikin rakenteisiin ja niiden luomiin mahdollisuuksiin. Vienti-seuraaminen on korkeassa asemassa ja parityöskentelyn miellyttävyys korostuu.

Tunneille et tarvitse omaa paria, sillä ryhmän ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Vinkkivitonen: Näillä tunneilla saatat kohdata haasteita ja joutua hyväksymään sen, että uuden oppiminen voi tarkoittaa vanhasta luopumista. Parhaiten hyödyt jatkotason tunneista, kun pidät mielesi avoimena, aktivoidut pohtimaan asioita tunnilla ja osallistut tanssinfilosofiseen keskusteluun yhdessä ryhmän kanssa.

 

Show / Comp

Show / Comp -tason tunneilla treenaat tanssia Suomen huippujen johdolla, joten sinulta odotetaan sitoutumista treenaamiseen ja panostamista myös itsenäiseen harjoitteluun. Show / Comp -tasolla keskitytään kehittymään tanssijana yksin ja yhdessä oman parin kanssa. Sinun edellytetään osallistuvan kilpailuihin tai esiintymisiin vähintään kerran kauden aikana.

Tälle tasolle pääsee vain tasokokeen kautta, joka järjestetään joka kauden alussa erikseen. Tasokokeeseen on tervetullut jokainen innokas tanssija.

 

Musiikkiliikuntaleikkikoulu

Liikutaan musiikin innostamana, harjoitellen uusia motorisia taitoja. Ryhmä on tarkoitettu n. 3-6-vuotiaille lapsille. Ryhmään mahtuu 15 nopeiten ilmoittautunutta ja muutama otetaan jonoon peruutuspaikkojen varalta. Yhteistunti vanhempien kanssa joka neljäs kerta, jolloin liikutaan yhdessä ja annetaan vanhemmille vinkkejä lapsen kanssa yhdessä liikkumiseen. Osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta.

Vetäjänä toimii liikuntaleikkikouluohjaaja-koulutuksen saanut Meri

 

Swing Juniorz

Alkeet: Kurssi on tarkoitettu tanssista kiinnostuneille kouluikäisille nuorille. Kursseilla opettelemme seuran lajeja (fusku, bugg, boogie woogie). Et tarvitse mukaasi omaa paria, sillä tunneilla toimii parinvaihto. Tälle kurssille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa tanssikokemusta, sillä lähdemme lajin kuin lajin aina alkeista. Ryhmässä edetään rauhalliseen tahtiin ja opetus suunnitellaan lapsille ja nuorille sopivaksi.

Jatko: Kurssilla syvennetään jo opittuja taitoja. Harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä hiotaan tekniikka-asioita. Ryhmään osallistuaksesi sinun olisi hyvä osata kustakin lajista vähintään perusteet. Opetus on suunnattu kouluikäisille lapsille ja nuorille. Osallistuaksesi et tarvitse omaa paria, sillä kurssilla on parinvaihto.

 

Soolokoreografia

Kurssilla tutustutaan mm. Charleston-, Jazz- ja Blues -swing-tansseihin koreografioiden kautta. Kurssi on pääsääntöisesti soolotanssia, mutta ryhmästä riippuen saatamme käyttää myös paritanssin elementtejä. Valmistelemme kevään aikana koreografian. Tavoitteena on saada lisää varmuutta kehon hallintaan ja esiintymiseen. Kurssille osallistuaksesi et tarvitse paria tai aikaisempaa tanssikokemusta, kunhan olet valmis pistämään kroppasi heilumaan. Alkaen to 20.1. klo 18-20 keskustassa.

Kevään koreografiana Big Apple!

Tuntien päivämäärät: 20.1., 3.2., 17.2., 3.3., 24.3., 7.4., 5.5.

 

West Coast Swing jatko

West coast swingin jatkotason opetuksesta Tampereella vastaavat Tuire & Markus.

Keskiviikkoiltaisin paneudutaan syvemmin lajin tekniikkaan ja parin keskinäiseen vuoropuheluun. Myös musiikintulkinta näyttelee vahvaa osaa opetuksessa.

Jatkotason tunneille voit osallistua, kun west coast swingin perusteet ovat vahvasti hallussa, ja varioitkin jo jonkun verran. Jos oma taso mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä kehen tahansa wcs jatkoryhmän valmentajista ja kysäise mielipidettä.

 

Bileet:

 

Blues Monday

Nämä blues-bileet on tarkoitettu kaikille! Voit saapua paikalle ilman paria ja ennakkoilmoittautumista.

 

CrossSwing

Näissä bileissä soitetaan aina kahta tanssilajia/ilta. Nämä CrossSwing-bileet on tarkoitettu kaikille! Voit saapua paikalle ilman paria ja ennakkoilmoittautumista.

11.1. West Coast Swing & Bugg - WCS opetus
25.1. Rockabilly & Boogie Woogie - Rockabilly opetus
8.2. Fusku & Bugg - Fusku opetus
22.2. Boogie Woogie & West Coast Swing - BW opetus
8.3. Bugg & Rockabilly - Bugg opetus
22.3. Fusku & Boogie Woogie - Fusku opetus
5.4. West Coast Swing & Rockabilly - WCS opetus
19.4. Bugg & Fusku - DubbelBugg opetus
3.5. Boogie Woogie & Rockabilly - Hidas BW opetus
17.5. Fusku & Boogie Woogie - Fusku opetus

 

Kuukausibileet

Illan aikana seuran omat DJ:t soittavat seuran kaikkia lajeja. Pääset siis nauttimaan hyvästä musiikista, mahtavasta tanssiseurasta ja
irrottelemaan tanssilattialla rennossa tunnelmassa. Nämä bileet on tarkoitettu kaikille! Voit saapua paikalle ilman paria ja ennakkoilmoittautumista.

 

Monday Night Lindy

Nämä lindy hop -bileet on tarkoitettu kaikille! Voit saapua paikalle ilman paria ja ennakkoilmoittautumista.

 

 

Jos mietit, mille tasolle sinun tulisi osallistua, voit ottaa yhteyttä info (at) swingteam.fi.