Swingin' Halloween 2018 - Syksyn inspiroivin lindy hop- ja sooloworkshop sekä vuoden karmaisevimmat bileet!

swinginhalloween web 

 

Päivällä 5 tuntia koukuttavaa opetusta Swing Teamin salilla, opettajina häikäisevä Laura Halttunen sekä valloittavat Riikka ja Mikko Väänäkoski!
Illalla upeat halloween-bileet Lielahden kartanolla, esiintyjinä:

 

Tampereen Ukuleleorkesteri

tampereenukuleleorkesteri

Tampereen Ukuleleorkesteri

 

Torvikopla Mini Band

torvikoplaminiband

Torvikopla Mini Band

 

Midnight Follies

midnightfollies

Midnight Follies

 

Kartanolla myös vauhdikas ja tiivistunnelmainen balboa-huone!

 

 

Teachers / Valmentajat

 

Laura Halttunen

laura

Laura on swing & jazz -tanssija, performanssitaiteilija ja koreografi Helsingistä.

Laura rakastui hullunhauskaan charleston-tanssiin ja sen mukana jazzin ja swingin maailmaan vuonna 2007 asuessaan Amsterdamissa. Vuosien kuluessa Laura on kartuttanut taitojaan osallistumalla lukuisiin työpajoihin ja tapahtumiin eri puolilla Eurooppaa. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus charlestonin, authentic jazzin, lindy hopin ja bluesin opettajana ja esiintyjänä. Yhtenä Helsingin johtavana charleston-opettajana Laura on hyvin pidetty inspiroivan ja hauskan sekä selkeän ja teknisen opetustyylinsä takia. Laura on energinen ja eläytyvä esiintyjä, joka ei jätä yleisöä kylmäksi!

 

 

Riikka & Mikko Väänäkoski

riikka mikko web

Riikka aloitti lindy hopin 2006 ja pian mukaan tulivat myös authentic jazz, balboa, valmennus ja muu swing-häröily, joita Riikka on käynyt tekemässä Amerikassa asti. Nykyään Riikka valmentaa lindy hoppia ja balboaa Helsingissä. Riikka tykkää opettaa varsinkin rytmiä, hallittua vartalonkäyttöä ja yhdessä tanssimista.

Riikka started dancing Lindy Hop in 2006 which was soon followed by Authentic Jazz and Balboa, teaching and other sorts of swing-connected craziness both in Finland and abroad. Today, Riikka teaches Lindy Hop and Balboa in Helsinki. She loves teaching people how to dance in rhythm and in control while having an awesome time with one’s partner.

 

Mikko päätyi swing-tanssien pariin 2004. Hän aloitti lindy hopin opettamisen 2007, balboa ja authentic jazz seurasivat perässä muutamassa vuodessa. Mikko opettaa tunneilla varsinkin rytmiä ja parityöskentelyä ja nauttii swing-tansseissa eniten vapaudesta kokeilla rytmejä ja liikettä.

Mikko fell in love with swing dances in 2004. He started teaching Lindy Hop in 2007. Balboa and Authentic Jazz followed in a couple of years. Mikko loves the freedom of experimentation with rhythms and movements in swing dances and enjoys teaching people about rhythm and connection.

 

 

Workshopin lajit

 

Lindy Hop

Lindy hop, 1930-luvun paritanssivillitys on uudelleen henkiin herätetty viime vuosikymmeninä. Swingtanssina se on mahdollisuuksia ja vapauksia täynnä ja sitä voidaan tanssia hitaana klassisena tai nopeampana ja villimpänä versiona. Lindy hop pitää sisällään jazz-askeleet, charlestonin sekä maailman parhaan tanssiaskeleen, "swing-out":in. Lindy hop on sosiaalitanssi, jossa pari toimii yhdessä vieden ja seuraten. Parin molemmat osapuolet vaikuttavat tasapuolisesti yhdessä siihen, mitä tanssissa tapahtuu.

Intermediate-Advanced level:

Tunnit on tarkoitettu lindy hopin alkeet jo entuudestaan tunteville ja myös lindy hopia pitempään tanssineille. Lähdemme liikkeelle lindy hopin perusteista, mutta etenemme nopeasti klassisiin liikkeisiin, askelkuvioihin ja charleston-variaatioihin. Saat työkaluja tekniikkaan, uusia kuvioita ja variaatioita tuttuihin kuvioihin.

 

 

Solo Charleston

20's Charleston syntyi 1920-luvulla juontaen vuosisadan alun mustasta blues-tanssista, johon liitettiin joitakin valkoisten populääritanssien elementtejä samalta aikakaudelta. Charleston levisi kulovalkean tavoin kaduilta kuppiloihin ja parrasvaloihin ympäri maailman. Ajattele flappereitä, salakapakoita, nostettuja helmoja, paljon potkuja ja kulmikkaita linjoja! Aikoinaan skandaalimaisen estoton, charleston on tanssina energinen, ellei jopa villi, ja sitä tanssitaan useimmiten improvisoiden nopeaan 1920-luvun jazz-musiikkiin. 

Open level:

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille sekä lajia jo hieman entuudestaan tunteville. Lähdemme liikkeelle authentic jazzin perusteista, edeten lajille tyypillisiin liikkeisiin, klassisiin askelkuvioihin ja muihin lajin kulttuurihistoriallisiin tanssielementteihin. Saat hyvän tuntuman tanssilajiin ja tekniikkaan sekä työkaluja ja variaatioita muihin swing-tanssilajeihin.

 

Swingin' Halloween Party

Tampereen Ukuleleorkesteri ja Torvikopla Mini Band takaavat vauhdikkaan meiningin ja nautintoa korville! Illan DJ:t soittavat workshopin lajeihin sopivaa swing-musiikkia vaihdellen tempoa hitaasta bluesista keskinopeuksisen swingin kautta nopeaan charlestoniin. Balboa-huoneen DJ:t pitävät myös huolen, että tanssijalkaa vipattaa. Midnight Follies tuo kartanolle huikean shownsa, joka herättää kuolleetkin jälleen henkiin! Bileiden aikana saatamme lisäksi nähdä Swing Teamin esiintymisryhmän omia tanssiesityksiä! Pientä naposteltavaa ja juotavaa on tarjolla talon puolesta.

 

 

Aikataulu

10:15 Ilmoittautuminen workshopiin alkaa

10:30-11:45 Lindy Hop

12:00-13:15 Lindy Hop

13:15-14:15 Ruokatauko

14:15-15:30 Lindy Hop

15:45-17:00 Soolo

17:00-20:00 Tauko

20:00-02:00 Swingin' Halloween Party (sisäänpääsy sisältyy Full Day Passiin, muille erillinen pääsymaksu)

20:00-21:00 Taster-tunti Lielahden kartanolla 

 

 

Hinnat

Workshop Swing Teamin salilla:

Koko päivän Full Day Pass 60 €, sisältää lindy hop- ja soolotunnit sekä illan bilelipun
Soolotunti 20 €, ei sisällä illan bilelippua
(+ Swing Teamin jäsenmaksu 10 €, mikäli et ole vielä jäsen)

 

Swingin' Halloween Party Lielahden kartanolla:

Pääsylippu 15 € ennakkoon Swing Teamin jäsenille
Pääsylippu 20 € ennakkoon, samalla Swing Teamin jäseneksi liittyen
Pääsylippu 25 € ovelta

Iltabileiden pääsyliput tulevat myyntiin kaksi viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa.

Taster-tunnin aihe julkaistaan myöhemmin.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on avattu! Ilmoittaudu mukaan workshopiin tällä ilmoittautumislomakeella

 

 

Tapahtumapaikat

Tunnit pidetään osoitteessa Swing Teamin sali, Ikurin liikuntahalli, Tesomankatu 33, 33310 Tampere

Swingin' Halloween Party Lielahden kartanolla osoitteessa Lielahden kartano, Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere, Suomi

 

 

Tapahtuma Facebookissa:

https://www.facebook.com/events/320776771813086/