Kesän ulkoilmatanssikausi polkaistiin käyntiin toukokuun lopussa Mustassalahdessa hienosti monikymmenpäisellä joukolla. Illan aluksi saimme tutustua west coast swingin sensuelliin maailmaan maksuttoman alkeisopetuksen muodossa. Tunnille osallistui myös muutama ravintolassa sattumalta ollut Suomen-vierailija.

Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustanlahden satama viihdyttää järvimaisemallaan ja sisävesilaivoillaan, ja sataman kilkkeeseen on mukava istahtaa ruokailemaan ravintoloiden terasseille tai jäätelölle. Katettu ulkoilmapaviljonki, jossa tanssit järjestetään, sijaitsee Ravintola Kaislan tiloissa, ja olemme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä jo muutaman vuoden ajan. Yhteistyö ravintoloitsijan kanssa on ollut helppoa ja olemme olleet iloisia, että saamme järjestää ulkoilmatansseja kauniissa miljöössä! Aina se ei ole niin helppoa löytää tiloja ja ratkaisuja tanssivalle väelle. Tanssiva väki, vaikka se omasta mielestäni onkin aivan paras porukka, on silti vähemmän tuottavampi poppoo ravintoloiden mielestä. 

Ulkoilmapaviljonki on hyvä paikka järjestää ulkoilmatansseja - säästä nauttien tai säältä suojassa. Tässäkin tapauksessa sadesäällä pääset nauttimaan sateen ropinasta ja sen myötä raikkaasta ulkoilmasta tanssien mutta suojassa! Tai jos aurinko hellii kansalaisia, niin paviljonkiin pääset varjoon auringon porotukselta. Lattiamateriaalina toimii hyvin luistava, hetkittäin jopa liukaskin vaneri, joka keräsi kesän alussa runsaasti siitepölyä ja haljasnahkapohjat olivat sen jälkeen sen näköisetkin. Pieni tuulenvire kuumalla ilmalla kulkee paviljongin läpi ja kunhan keksimme tavan, jolla saamme ikkunat auki, on tuuletus hellesäällä vielä parempi. Joka tapauksessa Suomen suvesta nauttiminen hyvän porukan kera on maanantai-iltaisin ihan ykkösjuttu!

Tanssi kuuluu kaikille ja siksi seura tarjoaakin kaikille avointa ja maksutonta alkeisopetusta aina iltojen alkuun kustakin seuran lajista vuorollaan. Hittituotteena tämä oli viime vuonnakin ja positiivisen palautteen kannustamana päätimme jatkaa samalla setillä tänäkin vuonna. Mustanlahden kesäswingit ovat loistava tapahtuma tuoda tanssista kiinnostunut ihminen tutustumaan tanssimaailmaan. Se on avoin ja maksuton kaikille, siellä on alkeisopetusta ilman tasovaatimuksia ja hyvin ujoille ihmisille se tarjoaa mahdollisuuden katsella menoa rauhassa kauempaa ravintolan terassilta. Tanssimaan tullut väki on hyvin rennolla mielellä, koska kesälomat ovat joko alkaneet tai ovat lähestymässä, mikä vaikuttaa yleisen ilmapiirin keveyteen huomattavasti. Ihanteellinen tilaisuus saada uusia ihmisiä houkuteltua mukaan kokeilemaan! Olethan siis jo valjastanut kaikki sukulaiset, ystävät ja tutuntutut mukaasi? Olet tehnyt sen jo kerran? Hyvä, tee se vielä uudestaan! Ikinä ei voi houkutella liikaa uusia ihmisiä tanssimaailmaan!

Lisää kuulumisiä kesän edetessä!

 

Mustassalahdessa tanssit jatkuvat läpi kesän joka maanantai 22. elokuuta saakka!

Kevään aikana on keskusteltu kovasti mitä seura haluaa kävijöilleen olla. Itse olen myös sattunut kuulemaan paljon kommentteja siitä millaisena kävijät pitävät seuraa. Seura haluaa olla helposti lähestyttävä tanssin yhteisöllisyyden rakentaja. Tästä aiheesta olen kuullut monenlaista mielipidettä, mutta suurimmaksi osaksi pelkkää positiivista palautetta. Minua on kuitenkin jäänyt mietityttämään miksi toiset hiipuvat kun toiset hurahtavat?

Itse lähdin paritanssiin mukaan lyhytkurssin kautta ilman sen suurempia odotuksia siitä mitä paritanssi voisi olla. Medioissa lähinnä näkee soolotanssijoita ja soolotanssiryhmiä. Mietin, että paritanssi ei voi olla kummoista ja soolo olisi kuitenkin minulle aina se "seksikkäämpi" tanssin muoto. Ihastuin kuitenkin siihen sosiaaliseen kontaktiin, jota paritanssissa saa ja siihen positiivisen palautteen määrään vaikka tiesinkin mokanneeni esimerkiksi jossakin liikkeessä. Tämän lisäksi löysin uusia ystäviä ja ihmisiä, joilla oli intohimoa niin tanssiin kuin seuratoiminnan kautta hyvän tekemiseen. Tämä maailma kiehtoi minua ja lopulta kun uskalsin antaa periksi pääsin tekemään hurjan mukavia asioita tanssimisen ohessa. 

Hurahtaminen voi siis olla myös rohkeudesta kiinni. Seuratoiminnassa parasta on yhteisen hyvän edistäminen sekä mahdollisuus päästä toteuttamaan itseään hyvin monella tavalla. Tanssimisen ilon jakaminen tuottaa iloa myös itselle. Iloinen mieli on yleensä rohkea. Ole siis rohkea ja toteuta itseäsi. Alkuun pääset nykäisemällä toista seuralaista hihasta kysymysten kera tai laittamalla vaikka suoraan sähköpostia info(at)swingteam.fi -osoitteeseen. 

Uudet jäsenet te olette puun lehtiä ja vanhat jäsenet te olette puun juuret. Molempia tarvitaan ja molemmista ollaan yhtä onnellisia ja kiitollisia. Yhdessä.

Tanssirikasta kesää kaikille toivottaa rahis eli rahastonhoitaja!

No johan on. Kaikenmaailman somea ja hashtagia tarjoillaan lautaselta toiselle. Virtuaalimaailman anti on nykypäivänä ihan toista luokkaa. Kuulemma halutaan tavoittaa ihmisiä enemmän, jotta enemmän. Meidän tarkoitus oli tehdä päivitys vanhoihin nettisivuihin, kun olihan ne ihan kivikautiset. Ollaan kuulemma vähän enemmän ajan tasalla nyt. Päätettiin silti jättää vanha gramofoni vielä soimaan ja arvostaa seuran historiaa, sieltähän se tietotaito kumpuaa. Sitä kunnioittaen, on aika ottaa askel kohti tulevaisuutta, meinaan paritanssin tulevaisuutta. Nuorien liikkuessa hypersupermaailmassa, tahdoimme tehdä nettisivuista houkuttelevamman näköiset, jotta ulkoinen puoli istuisi paremmin tämän päivän nuoren silmään. Helppokäyttöisyys ja mobiililaitetoimivuus tässä kiireiden valtakunnassa oli toinen tavoitteemme. Mielestämme onnistuttiin, mitä olet mieltä? Nakkaa palautetta.

Hirmuisen ison työn takanahan tämä oli. Seuran vapaaehtoiset paiskivat monta päivää putkeen suklaakulhojen motivoidessa ja aikataulun raksuttaessa kuin deadline konsanaan. Sen verran täytyy mainita, että kukaan vapaaehtoisista, ei ole koodauksen ammattilainen, korkeintaan nettisivu - harrastelija, mutta yhteinen päämäärä puski löytämään ihan uudenlaisia ulottuvuuksia jokaisesta tähän projektiin osallistuvasta. Nöyrä hatunnosto jokaiselle, joka intohimonsa lajiin antaa palaa näinkin pienen detaljin kautta.

Hienoa tälläinen seuratyö, saa toimia erilaisten ihmisten kanssa tiiminä, laittaa likoon omat parhaat puolensa ja auttaa toisia myös löytämään omansa. Yhteistyö saa täysin uudenlaisen merkityksen kun päämääränä puhuttelee ainoastaan rakkaus lajiin. Tanssijoiden tanssiessa viikkotunneilla, pyörii taustalla iso pyörä mikä ylläpitää ja luo tulevaisuuden aikajanaa. Tämän pyörän pyörittämiseen tarvitaan useampi tunti palavaa rakkautta lajiin, uskoa huomiseen ja raa'an rehellistä työtä.

Joka tapauksessa voin ilokseni ilmoittaa että uudet nettisivut on nyt julkaistu ja käyttäjien käytössä. Pieniä viilauksia tulemme tekemään seuraavien kuukausien aikana ja kuuntelemme käyttäjäpalautetta herkällä korvalla. Palautteen kautta opitaan, joten kerro mielipiteesi!

Ensimmäisen blogitekstin myötä toivotan kaikille aurinkoista kevättä ja käyttäjäystävällistä käyttökokemusta nettisivuillemme!

 

 

Alakategoriat

FaLang translation system by Faboba