Soolokoreografia

Soft shoe jazz routines eli authentic jazzsooloryhma

Steppaus oli megahitti Yhdysvalloissa jazzin ja swingin kulta-aikana 1900-luvun alusta alkaen. Suurimmmat gurut olivat miehiä, ja heidän esityksiään nähtiin useissa elokuvissa ja sittemmin televisiossa.

Swingin vallatessa jalansijaa ja tullessa suurten kansanosien suosioon alkoi kehittyä myös yhä enemmän erilaisia swing-musiikkiin soolona ilman metallivahvikkeisia kenkiä tanssittavia askelsarjoja, jotka ovat eläneet meidän päiviimme asti. Jazz-rutiinit ovat olennainen osa swing-tanssia ja yhteisiä illanviettoja.

Uusia askelsarjoja luodaan koko ajan ympäri maailman. Swing-musiikin lisäksi sarjojen vauhdittajana käytetään mm. disco-, hip hop- tai pop-musiikkia.

Jazz-rutiineista tunnetuimpia ovat mm. Jitterbug Stroll, Shim Sham, Tranky Doo, Big Apple, Sing Lim's Charleston Stroll, Shake Your Tailfeather ja Aces Swing. Oman jazz-rutiinin voit luoda reaaliaikaisesti biisiin kuin biisiin. Vain mielikuvitus on rajana.

Lisätietoa lajista:
Swing Teamin linkkisivun jazz-rutiiniosio

Esimerkkejä jazz-rutiineista YouTubessa:
Big Apple
Lindyfest 2016 - Shim Sham
Al and Leon's Shim Sham
Al & Leon Shim Sham (Re-Edit with Synchronised Music)
Sharon Davis dances the Al & Leon Shim Sham

Soft Shoe Jazz Routines tarkoittaa ryhmässä soolona tanssittavia erilaisia maailmalta tuttuja swing- ja jazz-askelsarjoja, kuten esimerkiksi Shim Sham ja Jitterbug Stroll, tai aivan uusia askelsarjoja. Usein puhutaan myös ns. linjatansseista (Line Dances) tarkoittaen samaa asiaa. Musiikkina voi olla kaikenlainen swing-musiikki. Usein sarjat on rakennettu tanssittavaksi tiettyihin kappaleisiin. Tavoitteena on parantaa henkilökohtaista koordinaatiokykyä ja oppia uusia swing- ja jazzaskeleita. Soft Shoe Jazz Routines rikastuttaa kuin huomaamatta myös paritanssia. SSJR:n kautta saat takataskuusi entistä enemmän improvisoinnin ja musiikintulkinnan välineitä sekä varmuutta niiden tekemiseen.

 

 

 

Whitey's Lindy Hoppers 1939 (The Big Apple)

Whitey's Lindy Hoppers performing the Big Apple (1939)

 

Takaisin

 

Haluatko aloittaa tanssiharrastuksen?

ILMOITTAUDU VIIKKOTUNNEILLE

Ilmoittaudu täältä mukaan kursseillemme

Katso viikkotuntikalenteria

Swing Teamin jäsenenä saat alennusta monista tuotteista ja palveluista