Charleston, Lindy Hop & Blues!

 

Happy Feet Special? A four-course meal, including Lindy Luncheon, Charleston Delight and the Blues Experience, followed by the Chef's special: the Happy Feet Social Party - a delicious dessert made by the finest DJs and happiest dancers!

Happy Feet Special with Laura Halttunen 12.5.2018 web

 

laura

Laura Halttunen on Swing & Jazz -tanssija, performanssitaitelija ja koreografi Helsingistä.

Laura rakastui hullunhauskaan charleston-tanssiin ja sen mukana jazzin ja swingin maailmaan vuonna 2007 asuessaan Amsterdamissa. Vuosien kuluessa Laura on kartuttanut taitojaan osallistumalla lukuisiin työpajoihin ja tapahtumiin eri puolilla Eurooppaa. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus charlestonin, autenttisen jazzin, lindy hopin ja bluesin opettajana ja esiintyjänä. Lauralla on toinen sija Euroopan blues-tanssikilpailuista vuodelta 2016. Yhtenä Helsingin johtavana charleston-opettajana Laura on hyvin pidetty inspiroivan ja hauskan sekä selkeän ja teknisen opetustyylinsä takia. Laura on energinen ja eläytyvä esiintyjä, joka ei jätä yleisöä kylmäksi!

 

Charleston 

20's Charleston syntyi 1920-luvulla, juontaen vuosisadan alun mustasta blues tanssista johon liitettiin joitakin valkoisten populääritanssien elementtejä samalta aikakaudelta. Charleston levisi kulovalkean tavoin kaduilta kuppiloihin ja parrasvaloihin ympäri maailman. Ajattele flappereitä, salakapakoita, nostetuttuja helmoja, paljon potkuja ja kulmikkaita linjoja! Aikoinaan skandaalimaisen estoton, charleston tanssina on energinen, ellei jopa villi, ja sitä tanssitaan useimmiten improvisoiden nopeaan 1920-luvun jazz-musiikkiin. 

Open level:

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille sekä lajia jo hieman entuudestaan tunteville. Lähdemme liikkeelle autenttisen jazzin perusteista, edeten lajille tyypillisiin liikkeisiin, klassisiin askelkuvioihin ja muihin lajin kulttuurihistoriallisiin tanssielementteihin. Saat hyvän tuntuman tanssilajiin ja tekniikkaan sekä työkaluja ja variaatioita muihin swing-tanssilajeihin.

 

Lindy Hop

Lindy hop, 1930-luvun paritanssivillitys on uudelleen henkiin herätetty viime vuosikymmeninä. Swingtanssina se on mahdollisuuksia ja vapauksia täynnä ja sitä voidaan tanssia hitaana klassisena tai nopeampana ja villimpänä versiona. Lindy hop pitää sisällään jazz-askeleet, charlestonin sekä maailman parhaan tanssiaskeleen, "swing-out":in. Lindy hop on sosiaalitanssi, missä pari toimii yhdessä vieden ja seuraten, parit tasapuolisesti yhdessä vaikuttaen siihen mitä tanssissa tapahtuu.

Intermediate level:

Kurssi on tarkoitettu lindy hopin alkeet jo entuudestaan tunteville. Lähdemme liikkeelle lindy hopin perusteista, mutta etenemme nopeasti klassisiin liikkeisiin, askelkuvioihin ja charleston-variaatioihin. Saat työkaluja tekniikkaan, kuvioita ja uusia variaatioita. 

Blues

Bluesin juuret ovat Afrikkalaistanssin estetiikassa ja tyylissä sekä rytmin, liikkeen ja melodian tulkinnassa. Blues-tanssi seuraa usein one-step tai two-step kaavaa, sallien laajan kirjon musiikillista tulkintaa. Blues-musiikki voi olla modernia tai vintagea; mitä tahansa se onkin, tanssin täytyy kunnioittaa ja heijastaa sen tunnetta ja usein hidasta tempoa. Bluesia voidaan tanssia soolona tai parin kanssa; soolona se antaa tilaa musiikin tulkinnalle; paritanssina taas hienon mahdollisuuden parikontaktille ja –improvisoinnille.

​​

Open level - intermediate level:

Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille sekä bluesia tai muita swing-lajeja jo hieman entuudestaan tunteville. Lähdemme liikkeelle perusteista ja lajille tyypillisistä liikkeistä ja askelkuviosta. Etenemme nopeasti blues-musiikille tyypilliseen musiikin tulkintaan, connectioniin ja improvisointiin pitäen kuitenkin kuviot helppoina. Saat työkaluja musiikin tulkintaan, vienti-seuraamiseen ja improvisointiin.

 

Happy Feet Social Party

Illan DJ:t soittavat workshopin lajeihin sopivaa swing-musiikkia vaihdellen tempoa hitaasta bluesista keskinopeuksisen swingin kautta nopeaan charlestoniin. Bileiden aikana saatamme myös nähdä tanssiesityksiä! Pientä naposteltavaa ja juotavaa on tarjolla talon puolesta, muut tarjoamiset nyyttäriperiaatteella.

 

Aikataulu

10:15 Rekisteröityminen workshopiin alkaa

11:00-13:00 Charleston (ei vaadita aikaisempaa kokemusta)

13:00-13:30 Evästauko (+rekisteröityminen workshopiin)

13:30-15:30 Lindy hop (jatkotaso, perustekniikka ja charleston-kuviot)

15:30-15:45 Tauko (+rekisteröityminen workshopiin)

15:45-17:45 Blues (alkeet/alkeisjatko, blues-perusteet, nopeasti vienti-seuraamisharjoituksiin)

17:45-19:00 Tauko

19:00-  Happy Feet Social Party (vapaa sisäänpääsy workshopiin osallistujille, muille vapaaehtoinen pääsymaksu)

 

Hinnat

Yksi laji 20 €

Koko päivä 50 €

(+ Swing Teamin jäsenmaksu 10 €)

 

Paikka

Tunnit ja iltabileet pidetään samassa osoitteessa: Swing Teamin sali, Ikurin liikuntahalli, Tesomankatu 33, 33310 Tampere

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan workshopiin tällä ilmoittautumislomakeella

 

https://www.facebook.com/events/185354522265755/

 

Saanko luvan?

Kiihkeät toiveenne on kuultu! Tänä keväänä Swing Team tarjoilee urakalla paljon toivottuja workshop-teemoja!

saanko luvan

19.5.2018 on luvassa Saanko luvan? Lavojen abc rock'n'swing -tanssijoille. Leirillä päästään opettelemaan valssia, foksia, tangoa sekä lavaetikettiä ja kulttuuria. Tätä herkkua teille tarjoilee lavojen kasvatti, Simo Metsäranta valmentajaparinsa Milja Äijön kanssa. Tule hakemaan perinteiset eväät kesän lavoille. 

Aikataulu:

Kello 11-18, tunnin ruokatauolla. Tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

 

Ilmoittautuminen:

Avataan pian!

 

Ohjaajat:

Lavojen kasvatti Simo Metsäranta parinaan Milja.

 

https://www.facebook.com/events/157902298179410/