Etkö löytänyt muualta vastausta kysymykseesi? Katso, josko se löytyisi alta. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi nettivuiltamme, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla info (at) swingteam.fi.

 

Mitä ovat rock'n'swing-tanssit?

Rock'n'swing-tanssit ovat iso perhe erilaisia kädenalitansseja, joita tanssitaan swing- ja blues-musiikkiin sekä niiden tuoreempiin seuraajiin. Rock'n'swing-tansseja ovat mm. lindy hop, blues, balboa, boogie woogie, fusku, bugg ja west coast swing. Lajit, joita tanssitaan sekä sosiaali- että kilpalattioilla, perustuvat lajinomaisiin kuvioihin ja kuviovariaatioihin, joiden liikettä ja sisältöä voidaan muokata ja yhdistellä vapaasti musiikintulkinnan puitteissa.

Miten aloitan tanssiharrastuksen?

Valmennuskalenterista näet kulloinkin tarjolla olevat viikkotunnit. Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti joka viikko valmennuskalenterin voimassaoloaikana, ellei muuta ilmoiteta. Kevät- ja syyskauden alussa ensimmäinen viikko on ilmainen tutustumisviikko, jolloin kursseille ei vielä tarvitse ilmoittautua, vaan voit käydä kaikissa ryhmissä kokeilemassa, olisiko juuri kyseinen tanssilaji tai tasoryhmä sinulle sopiva.

Tutustumisviikon jälkeen sinun tulee ilmoittautua haluamiisi valmennusryhmiin joka toimintakauden alussa. Se tapahtuu ilmoittautumislomakkeella, jonka löydät seuran sivuilta Jäseneksi-valikosta kauden alkaessa. Seuran jäsenmaksu kyseiseltä kalenterivuodelta tulee myös maksaa. Täyttämällä seuran internet-sivuilla jäsenen ilmoittautumislomakkeen sekä jäsen- ja kausimaksun maksamalla olet oikeutettu osallistumaan seuran valmennustoimintaan ja tapahtumiin.

Mitä minun täytyy tietää tai osata voidakseni aloittaa tanssimisen?

Alkeisryhmiin osallistuminen ei edellytä sinulta aiempaa tanssikokemusta. Ryhmässä lähdetään liikkeelle nollasta, ja eteneminen tapahtuu ryhmän taitotason mukaan. Tähtäimessä on mukava ja reilu fiilis jokaiselle.

Mitä tarvitsen mukaan tanssitunnille?

Tunneilla on tekemisen meininki, joten ryhmään tullessa kannattaa pukeutua vaatteisiin, joissa on mukava liikkua. Tunnilla tulee takuuvarmasti lämmin. Kengiksi kannattaa valita puu- ja muovilattialle soveltuvat matalakantaiset, mukavat ja pehmeät sisäkengät. Korkea korko, paksu pohja tai pelkkä sandaalikiinnitys eivät sovellu tanssiharrastukseen kovin hyvin. Hyviä vaihtoehtoja ovat esim. kangastossut tai nimenomaan tanssiin suunnitellut kengät. Varaa mukaan myös vesipullo ja muista juoda säännöllisesti tunnin aikana.

Huomioi, että tanssisaliin ei saa tulla ulkokengillä, ja joissain saleissa myös mustapohjaiset sisäkengät ovat kiellettyjä.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Ilmoittautuminen tapahtuu aina kauden alussa ilmoittautumislomakkeella, jonka löydät seuran sivuilta Jäseneksi-valikosta uuden kauden alkaessa. Kausimaksun lisäksi valmennusryhmissä käyvien tulee maksaa seuran jäsenmaksu, joka on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Vaikka ilmoittautuisit oman parin kanssa, täytyy teidän molempien täyttää oma ilmoittautumislomakkeenne, jotta molemmat saatte omat henkilökohtaiset viitenumerot maksuja, jäsenrekisteriä ja jäsenkortteja varten.

Mitä harrastaminen maksaa?

Kaikki kausihinnat löydät Jäseneksi-valikosta kohdasta Hinnasto. Kausimaksun voi suorittaa tilisiirrolla, Smartumin liikunta-/kulttuuriseteleillä, Tyky-kuntoseteleillä tai käteisellä. Ryhmiin voit osallistua myös käyttämällä kertamaksua. Maksaessasi kausimaksun liikuntaseteleillä toimita ne nimettyinä ryhmäsi valmentajalle yhdessä ilmoittautuessasi saamasi viitenumeron kanssa. Seura tarjoaa toimintaa vain sen jäsenille, joten jäsenmaksu tulee kaikissa tapauksissa olla maksettuna. Jäsenmaksun voi maksaa vain tilisiirrolla.

HUOM! Ilmoittautumislomake tulee täyttää maksutavasta riippumatta!

Tarvitsenko kursseille oman parin?

Ilmoittautuessasi viikkoryhmiin et tarvitse omaa paria, sillä yleisperiaatteena kaikissa ryhmissä on, että paria vaihdetaan ryhmätunnin aikana säännöllisin väliajoin. Tästä linjasta poikkeavat ryhmät ilmoittavat käytännöstään ryhmäkuvauksen yhteydessä. On myös sallittua tanssia ainoastaan oman parin kanssa, mutta tanssillisen kehityksen ja muihin tanssijoihin tutustumisen kannalta suosittelemme lämpimästi osallistumista parinvaihtoon.

Workshopeihin ilmoittautuessasi et yleensä tarvitse omaa paria (jollei toisin ilmoiteta), mutta workshopeissa pyritään paritasapainoon, joten varmimmin mukaan pääset, kun ilmoittaudut oman parin kanssa.

Milloin viikkoryhmät kokoontuvat?

Ryhmät kokoontuvat viikoittain valmennuskalenterissa ilmoitettuna ajanjaksona, ellei ryhmäkuvauksessa tai valmennuskalenterissa muuta mainita. Seuraa internet-sivujamme ja Swing Minutes -viikkotiedotteita ryhmämuutoksien varalta.

Tarvitsenko vakuutuksen?

Tanssiseura Swing Team ry ei ole vakuuttanut jäseniään. Mikäli koet tarvetta tapaturmavakuutukselle, voit hankkia sellaisen esimerkiksi Suomen Tanssiurheiluliiton kautta (https://www.tanssiurheilu.fi/ -> lisenssin osto; H- eli harrastajalisenssi). Tanssiurheiluliiton harrastajalisenssi maksaa 10 euroa kalenterivuotta kohti.

Workshop - mikä se on?

Swing Teamillä on paljon erilaisia tanssitapahtumia ja viikkotreenien ulkopuolisia valmennuksia. Jäsenenä olet tervetullut osallistuja niissä kaikissa! Workshop on tiivispaketti tietyn teeman ympärillä. Voit itse valita onko tanssiharrastuksesi sinulle tervetullut viikoittainen urheilullinen irtiotto arjesta, vai tahdotko imuttaa lumoavaan rock'n'swing-kulttuuriin täysin rinnoin.

Mitä vapaaharjoitusvuorot ovat?

Vapaaharjoitusvuorot on tarkoitettu seuran jäsenten itsenäistä harjoittelua varten. Seuran vapaaharjoitusvuoroja saavat käyttää kaikki seuran jäsenmaksun ja kausimaksun/vapaaharjoittelumaksun maksaneet jäsenet sekä seuran valmentajat. Seuran jäsen saa tuoda vapaaharjoitusvuorolle myös ulkopuolisen harjoitusparin, jonka täytyy kuitenkin maksaa 8 euron vierailijamaksu (eli kertamaksu) käyttökertaa kohden. Seuran jäsenen kanssa vaparille tulevan ei-jäsenen ei tarvitse maksaa jäsenmaksua.

Vapaaharjoitusvuorolla on käytettävissä soitin ja jonkin verran musiikkia. Vuoroilla voi käydä yksin, parin kanssa tai isommalla porukalla harjoittelemassa erilaisia tekniikka-asioita tai pelkästään tanssimassa. Paikallaolijat sopivat keskenään vuoron aikana soitetusta musiikista.

Tesoman salilla voi käydä vapareilla aina, kun salilla ei ole opetusta. Tämän voit tarkistaa kohdasta Tilat -> Salivaraukset. Tilassa menevät hälytykset päälle n. klo 22, joten siihen mennessä salilta tulee poistua. Tiloista viimeisenä poistuvan tulee sammuttaa soittimet sekä valot (myös aulatiloista) ja lukita ulko-ovi perässään.

Lisätietoja vuorojen käytöstä saat valmennusvastaavalta tai omalta valmentajaltasi.

Mistä löydän ajankohtaiset tiedotteet?

Nettisivut toimivat jäsenten tietopankkina, josta löytyvät kaikki valmennuksen ja seuran toiminnan kannalta tarpeelliset tiedot.

Facebookista löytyy Swing Teamin sivu (https://www.facebook.com/SwingTeamRy) sekä ryhmä (https://www.facebook.com/groups/swingteamry). Näitä seuraamalla pysyt aina ajan tasalla seuran järjestämistä tapahtumista.

Swing Teamillä on käytössä useita sähköpostilistoja. Ajankohtaisista asioista lähetetään viikoittain Swing Minutes -uutiskirje sekä satunnaisesti muita ajankohtaisia tiedotteita.

Jäsenten sähköpostilista Swing Minutes:

  • Liity listalle lähettämällä omasta sähköpostiosoitteestasi tyhjä viesti osoitteeseen liity.listalle (ät) swingteam.fi
  • Poistu listalta lähettämällä omasta sähköpostiosoitteestasi tyhjä viesti osoitteeseen poistu.listalta (ät) swingteam.fi
  • Listalle voi liittyä myös www-lomakkeen kautta.

Aktiivien sähköpostilista:
Mikäli olet kiinnostunut liittymään Swing Team ry:n iloisten aktiivien joukkoon, kannattaa liittyä aktiivit-sähköpostilistalle tämän www-lomakkeen kautta. Tämän listan kautta saat tietoja mahdollisuuksista osallistua tapahtumien järjestämiseen, musiikin soittamiseen Teerenpelin illoissa yms.

Huomaa: Mikäli liityt listalle www-lomakkeen kautta, saat varmistusviestin sähköpostiisi, johon vastaamalla jäsenyytesi listalla vahvistuu. Tämän jälkeen saat listalta vahvistusviestin, joka sisältää tärkeää tietoa mm. listalta poistumisesta ja listan henkilökohtaisten asetusten tai salasanan vaihtamisesta. Vahvistusviesti kannattaa säilyttää huolellisesti.

Minustako valmentaja?

Haluaisitko sinä valmentaa Swing Teamissä? Palatko halusta jakaa tanssillista osaamistasi ja ideoitasi joko aloitteleville tanssijoille tai jo pidemmälle ehtineille? Siinä tapauksessa tervetuloa mukaan mahtavaan valmentajatiimiimme!

Valmentaa voi joko jotain sellaista lajia, jota seuramme jo opettaa tai jotain sellaista rock'n'swing-lajia, josta emme tällä hetkellä tarjoa viikkotunteja tai esim. kehonhuoltoa ... tai mitä lajikirjoosi kuuluukaan!

Swing Team tukee valmentajiensa kouluttautumista. Swing Team maksaa jokaiselle valmentajalleen / valmentajaksi haluavalle yhden valmentajakoulutuksen kalenterivuotta kohti. Koulutuksen Swing Teamin laskuun käyvä on velvollinen valmentamaan Swing Teamille kursseja koulutuksen jälkeen. Koulutuksia voi myös käydä omalla kustannuksella. Lisätietoa esim. STULin valmentajakoulutuksista: www.boogietour.com

Viikkotuntien valmennus Swing Teamissä tapahtuu talkootyönä, eikä Swing Team maksa valmentajilleen palkkaa. Kilometrikorvauksia on mahdollista hakea.

Mikäli haluat valmentaa viikkotuntien sijaan yksittäisen päivä- / viikonloppuworkshopin, on sekin mahdollista!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä info(at)swingteam.fi tai nappaa jotain hallituslaista hihasta!