Bugg

Maailmalla suosittu jitterbug rantautui ajallaan myös Ruotsiin, ja siitä tehtiin heti ruotsinmaanparasta, eli buggia.

Buggia voidaan tanssia joko edeten lattialla vastapäivään tai paikallaan tanssien, kyse on vain saman tanssin erilaisista murteista. Lindy hopista ja boogie woogiesta poiketen bugg perustuu puhtaasti tavallisiin kävelyaskeliin. Haastetta tuovat nopeasti etenevät monimutkaisetkin kuviot, tytön säännöstelty askellus kaikenlaisine vaihtoehtoineen sekä musiikin tempon vaihtelevuus.

Buggia tanssit kun kajareista kajahtaa heavy-slovarit Gary Mooren ja Billy Idolin tapaan, discossa vipatetaan top-10 pop- ja discobiiseihin, Suomi-Pop-baari tarjoaa parhaitaan, tai kun bändi soittaa suomalaista ja ruotsalaista iskelmää.

Bugg on yksi käyttökelpoisimmista rock'n'swing-tanssilajeista yökerhoissa ja biletyksessä.

Wikipedia:
suomeksi

Lisätietoa lajista (videoita ja tekstiä):
dansmaffian.se (ruotsiksi)
www.micteam.se (ruotsiksi)
Bugg PM 2015 finaali

Bugg on ruotsalaisten oma rock'n'swing-tanssi, jota tanssitaan hyvin monenlaiseen musiikkiin. Tanssi on vauhdikasta ja siinä liikutaan paljon. Bugg-tanssin askellus on yksinkertainen ja pääosassa ovat vienti ja seuraaminen. Buggia tanssitaan yleisimmin ruotsalaiseen iskelmä- ja pop-musiikkiin.

Bugg perustuu muiden rock'n'swing-tanssien tavoin vapaaseen vientiin. Perusaskel ja muutamat perussäännöt ovat helposti omaksuttavissa, joten opittuja asioita pääsee soveltamaan nopeasti.

Pidemmälle edennyt tanssinharrastaja saa haasteita kuvioiden kehittelystä, vienti- ja seuraamistekniikan parantamisesta sekä pyörimistekniikan harjoittelusta. Akrobatiakuvioita ei buggissa ole. Bugg on Suomen tanssiurheiluliiton lajeista uusin: se sai virallisen lajin aseman 1.1.2005.

 

Takaisin

 

Haluatko aloittaa tanssiharrastuksen?

ILMOITTAUDU VIIKKOTUNNEILLE

Ilmoittaudu täältä mukaan kursseillemme

Katso viikkotuntikalenteria

Swing Teamin jäsenenä saat alennusta monista tuotteista ja palveluista