Sami

Sami

Sami on aloittanut säännöllisen tanssiharrastuksen vuonna 2008 lindy hopista ja rakkaus lajiin on säilynyt alusta lähtien. Vuosien varrella hän on käynyt säännöllisesti kartuttamassa taitojaan lukuisilla lindy hop -leireillä ja on ehtinyt käydä myös tanssikisoissa. Sami valmentaa lindy hopia Swing Teamissa ja on aktiivinen esiintymisryhmä Foxtail Stompersin jäsen. Hän on harrastanut lisäksi muita rock’n’swing-tansseja lindy hopin ohella sekä yleisimpiä lavoilla tanssittavia lajeja.

Opetuksessa Sami pitää tärkeimpinä asioina tanssin ilon säilyttämistä sekä hyvää perustekniikkaa, joka tukee tanssin keveyttä ja nautittavuutta. Perustekniikan hyvä hallinta saa tanssin myös näyttämään vaivattomalta ja helpottaa myöhemmin vaikeimpien ja näyttävimpien tanssikuvioiden toteuttamista. Yksi tärkeimpiä perustekniikan osa-alueita on rytmin säilyttäminen tanssin läpi. Tanssin iloa voi ilmentää esimerkiksi musiikintulkinnallisin keinoin sekä hassuttelemalla. 

Eri lajeista saa maustetta niin pari- kuin yksilötanssiin, kun perusasiat ovat kunnossa. Paritanssi on parhaimmillaan hauskaa yhdessä oloa ja sanatonta kommunikaatiota, missä ei ole virheitä vaan variaatioita.

Kompetenssit: Sami on suorittanut tanssiurheiluliiton PT1:n, joka vastaa nykyään RS-seuraohjaajakurssi 1:tä. Lisäksi hän on suorittanut Lindy Hopin perustason ohjaajakoulutuksen. Sami on suorittanut RS taso II: 233 Lindy hop kilpatason ohjaajakoulutuksen. Sami kouluttautuu säännöllisesti Lindy Hop- ja Swing-tanssien leirien yhteydessä pidettävissä koulutuksissa.