West coast swing

Walk, walk, triplestep!

West coast swing tuo raikkaan tuulahduksen suoraan Kalifornian rannikolta suomalaiseen paritanssi perheeseen. Monipuolisen musiikkinsa ansiosta tämä sensuelli ja paritanssin tasa-arvoisuutta korostava tanssi on suuressa huudossa ympäri Eurooppaa. Ergonomiansa ja sosiaalisen yhteisönsä puolesta tanssilajiin ovat tykästyneet kaikenikäiset tanssijat.

Aidoissa west coast swing - bileissä soitetaan nykymusiikin radiohittejä, hitaista lyyrisistä nopeaan popteknoon ja bluesia ja r'n'b - tyylistä musiikkia, jokaiselle löytyy varmasti jotain! West coast swingissä korostuu vahvasti parityö, Connectionista kuulet ensimmäisistä tunneista lähtien sillä tätä tanssia on rakentamassa kaksi ihmistä omilla vahvuuksillaan. Vahvasti improvisoidun tanssin taustalla jyllää silti tekniikka ja kuviot, jotka aikojen saatossa ovat virheiden ja innokkaan kokeilun kautta luoneet tuhansia variaatioita ja kokeneet vaikka minkälaisia tyylisuuntauksia.

West coast swingiä tanssitaan pääsääntöisesti käden päässä mutta myös tyypilliset lähiotteet luovat dynamiikkaa lajiin. Suoran slotinsa puolesta syntyy ohituksia, whippejä ja pyörimisiä ja monia muita vahvaa tekniikkaa vaativaa monsterikuviota ja kuviosarjaa.

 

Monipuolisen musiikkinsa vuoksi, laji on yksi käyttökelpoisimmista suoraan yökerhon tiukkaan biletykseen tai koti-illan hauskanpitoon.

Wikipedia:
englanniksi

 

 

Lisää west coast swingiä:

Robert Royston & Torri Smith 2015
Ben Morris & Jennifer DeLuca 2015

 

 

Haluatko aloittaa tanssiharrastuksen?

ILMOITTAUDU VIIKKOTUNNEILLE

Ilmoittaudu täältä mukaan kursseillemme

Katso viikkotuntikalenteria

Swing Teamin jäsenenä saat alennusta monista tuotteista ja palveluista