Valmentajat
Keskitaso & Edistyneet
Laura Halttunen & Sami Naarminen
Photos by Alessadro Ituarte (Laura) and Ciocirlan Ioana Alexandra, RWH 2019 (Sami)
Laura Halttunen on paitsi esiintyvä tanssinopettaja, myös koreografi, tapahtumajärjestäjä sekä Jazz Factoryn ja Jazz Factory Dancers -performanssiryhmän johtaja/omistaja. Lauralla on alalta jo 15 vuoden kokemus, ja hän on maahantuonut taitojansa myös Euroopasta, erikoistuen Jazz Roots, Lindy hop ja Blues -tanssilajeihin. Laura kantaa mm. toista sijaa Euroopan blues-tanssikilpailuista 2016 (Berlin Blues Explosion).
Laura kouluttaa sekä tanssinopiskelijoita että esiintyjiä, kilpailijoita ja tanssinopettajia. Laura on energinen ja eläytyvä opettaja, joka hellii huumorilla ja piiskaa tekniikalla. Yhtenä Helsingin johtavana opettajana Laura on saanut kiitosta erityisesti selkeästä opetustyylistä ja kyvystä purkaa sekä opetettava materiaali että kunkin tanssijan teknisen kehityksen tarve yksinkertaisiin, nieltävämpiin paloihin, syventäen samalla kehonhallintaa, kehotietoisuutta ja ilmaisua. Laura ei ole vain laatuopettaja ja -tanssija, vaan kokeneena koreografi-ohjaajana hän taikoo myös upeita esityksiä, jotka saavat katsojilta polvet notkeiksi ja naurunystyrät helliksi.
Sami Naarminen aloitti säännöllisen tanssiharrastuksen vuonna 2008 lindy hopista ja rakkaus lajiin on säilynyt alusta lähtien. Vuosien varrella hän on käynyt säännöllisesti kartuttamassa taitojaan lukuisilla lindy hop -leireillä ja on ehtinyt käydä myös tanssikisoissa. Sami valmentaa lindy hopia Swing Teamissa ja on aktiivinen esiintymisryhmä Foxtail Stompersin jäsen. Hän on harrastanut lisäksi muita rock’n’swing-tansseja lindy hopin ohella sekä yleisimpiä lavoilla tanssittavia lajeja.
Opetuksessa Sami pitää tärkeimpinä asioina tanssin ilon säilyttämistä sekä hyvää perustekniikkaa, joka tukee tanssin keveyttä ja nautittavuutta. Perustekniikan hyvä hallinta saa tanssin myös näyttämään vaivattomalta ja helpottaa myöhemmin vaikeimpien ja näyttävimpien tanssikuvioiden toteuttamista. Yksi tärkeimpiä perustekniikan osa-alueita on rytmin säilyttäminen tanssin läpi. Tanssin iloa voi ilmentää esimerkiksi musiikintulkinnallisin keinoin sekä hassuttelemalla.
Ulla Ritamäki & Klaus Honko
Ulla Ritamäki aloitti tanssimisen lavoilta. Vuonna 1998 hän innostui swing-tansseista. Hänen suosikkiswingtanssejaan ovat Lindy Hop, Blues, Collegiate Shag, Authentic jazz, Steppi, Charleston ja Balboa, joita hän on myös opettanut. Myös kisailu, esiintymiset ja koreografioiden teko on tullut tutuksi. Ulla on viettänyt 14 kesää Herrängin swingtanssileirillä. Taustalta löytyy sellaisia tanssirakkauksia kuin kontakti-improvisaatio, baletti, lattarit ja argentiinalainen tango.
Tärkeintä Ullalle tanssissa on musikaalisuus sekä henkinen ja fyysinen yhteys. Paras tanssi on hänelle antautuvan intuitiivista ja rytmikkään humoristista musiikin, itsen ja toisen kuuntelua ja seuraamista, sekä improvisaatiota näiden täydellisessä harmoniassa. Motto: Dance like nobody is watching.
Viime vuosisadan lopulla Klaus Honko liittyi vastaperustettuun Tanssiseura Swing Teamiin. Matkan varrella hän on saanut tutustua laajaan kirjoon swing-tansseja ja saanut myös valmentajakoulutusta.
Klaus on aina pitänyt rock- ja swing -musiikista, joten oli luonnollista myös tutustua tuon musiikin tanssillisen puoleen. Ja tällä matkalla hän on edelleen.
Alkeet
Emma Åman & Sauli Anetjärvi
Emma ja Sauli ovat tanssineet lindyä vuodesta 2017. Tämän lisäksi Sauli on innokas blues-tanssija ja Emman repertuaariin kuuluu collegiate shag, jonka lisäksi molemmat tanssivat myös balboaa. Omaa osaamistaan molemmat ovat kehittäneet useilla kansainvälisiltä leireillä.
Emman ja Saulin opetuksen ytimessä on tanssin ilo, leikkisyys ja hyvän yhteyden löytäminen parin kanssa. Jokainen tanssi on ainutlaatuinen, kuten myös jokainen tanssija. Peruskuvioiden ja -tekniikan lisäksi tunneilla keskitytään musikaalisuuteen ja oman ilmaisun kehittämiseen.