Kesän ulkoilmatanssikausi polkaistiin käyntiin toukokuun lopussa Mustassalahdessa hienosti monikymmenpäisellä joukolla. Illan aluksi saimme tutustua west coast swingin sensuelliin maailmaan maksuttoman alkeisopetuksen muodossa. Tunnille osallistui myös muutama ravintolassa sattumalta ollut Suomen-vierailija.

Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustanlahden satama viihdyttää järvimaisemallaan ja sisävesilaivoillaan, ja sataman kilkkeeseen on mukava istahtaa ruokailemaan ravintoloiden terasseille tai jäätelölle. Katettu ulkoilmapaviljonki, jossa tanssit järjestetään, sijaitsee Ravintola Kaislan tiloissa, ja olemme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä jo muutaman vuoden ajan. Yhteistyö ravintoloitsijan kanssa on ollut helppoa ja olemme olleet iloisia, että saamme järjestää ulkoilmatansseja kauniissa miljöössä! Aina se ei ole niin helppoa löytää tiloja ja ratkaisuja tanssivalle väelle. Tanssiva väki, vaikka se omasta mielestäni onkin aivan paras porukka, on silti vähemmän tuottavampi poppoo ravintoloiden mielestä. 

Ulkoilmapaviljonki on hyvä paikka järjestää ulkoilmatansseja - säästä nauttien tai säältä suojassa. Tässäkin tapauksessa sadesäällä pääset nauttimaan sateen ropinasta ja sen myötä raikkaasta ulkoilmasta tanssien mutta suojassa! Tai jos aurinko hellii kansalaisia, niin paviljonkiin pääset varjoon auringon porotukselta. Lattiamateriaalina toimii hyvin luistava, hetkittäin jopa liukaskin vaneri, joka keräsi kesän alussa runsaasti siitepölyä ja haljasnahkapohjat olivat sen jälkeen sen näköisetkin. Pieni tuulenvire kuumalla ilmalla kulkee paviljongin läpi ja kunhan keksimme tavan, jolla saamme ikkunat auki, on tuuletus hellesäällä vielä parempi. Joka tapauksessa Suomen suvesta nauttiminen hyvän porukan kera on maanantai-iltaisin ihan ykkösjuttu!

Tanssi kuuluu kaikille ja siksi seura tarjoaakin kaikille avointa ja maksutonta alkeisopetusta aina iltojen alkuun kustakin seuran lajista vuorollaan. Hittituotteena tämä oli viime vuonnakin ja positiivisen palautteen kannustamana päätimme jatkaa samalla setillä tänäkin vuonna. Mustanlahden kesäswingit ovat loistava tapahtuma tuoda tanssista kiinnostunut ihminen tutustumaan tanssimaailmaan. Se on avoin ja maksuton kaikille, siellä on alkeisopetusta ilman tasovaatimuksia ja hyvin ujoille ihmisille se tarjoaa mahdollisuuden katsella menoa rauhassa kauempaa ravintolan terassilta. Tanssimaan tullut väki on hyvin rennolla mielellä, koska kesälomat ovat joko alkaneet tai ovat lähestymässä, mikä vaikuttaa yleisen ilmapiirin keveyteen huomattavasti. Ihanteellinen tilaisuus saada uusia ihmisiä houkuteltua mukaan kokeilemaan! Olethan siis jo valjastanut kaikki sukulaiset, ystävät ja tutuntutut mukaasi? Olet tehnyt sen jo kerran? Hyvä, tee se vielä uudestaan! Ikinä ei voi houkutella liikaa uusia ihmisiä tanssimaailmaan!

Lisää kuulumisiä kesän edetessä!

 

Mustassalahdessa tanssit jatkuvat läpi kesän joka maanantai 22. elokuuta saakka!

FaLang translation system by Faboba